Yoast plugin

door mei 6, 2020Uncategorized0 Reacties

WordPress is niet voor niks in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de betere CMS systemen in Nederland. Vroeger was WordPress enkel te gebruiken voor het opzetten voor een blog maar tegenwoordig is het veel meer dan alleen een blog en kun je er zelfs een complete website in maken. Yoast SEO gebruiken om de pagina voor google te optimaliseren.

 

In WordPress is het namelijk mogelijkheid om op eenvoudige wijze je website te beheren en plug-ins te installeren wat onder andere voor de vindbaarheid van je website goede van pas komt.

Zo zijn er heel wat plug-ins als het om optimaliseren van je website gaat. Eén van de betere plug-ins is de WordPress SEO by Yoast plug-in. Met deze plug-in kan je de basis SEO elementen toepassen op je website.

Als je de WordPress SEO by Yoast plug-in geactiveerd hebt krijg je onder al jouw pagina’s, berichten, media en categorieën de mogelijkheid om de pagina te optimaliseren voor de zoekmachines.

Zo ziet de SEO plug-in van Yoast er uit.

Wat kun je met deze tools? Je kan met deze tool het volgende instellen onder het tabblad Algemeen.

Focus zoekterm

Hiermee leggen we de focus op een zoekterm van je pagina. Een voorbeeld hiervan is de zoekterm van deze pagina SEO tips. Laat vervolgens de zoekterm terugkomen in je titel van je blog of pagina de omschrijving en let daar bij op dat deze niet langer is dat 156 karakters. Ook de URL van de pagina kun je aan passen in de Slug en geef afbeeldingen ok het focus zoekterm mee in de alt tag.

SEO titel

Hier vermelden we de titel van je pagina. Zorg er voor dat de focus zoekterm in je titel staat

Meta-omschrijving

In deze box geven we de pagina een zo goed mogelijke omschrijving over de pagina. Let er op dat je maximaal 156 karakters gebruikt in deze met omschrijving. Wees duidelijk en vertel bezoekers wat voor informatie ze op deze pagina kunnen aantreffen.

  1. Paginatitel
  2. Pagina URL
  3. Pagina omschrijving

Deze tip dien je toe te passen voordat je de pagina wilt ga publiceren of wilt opslaan als concept.

020 - 21 57 020