linkbuilding:

#1 posities in Google 

Wij bouwen aan jouw online toekomst

Claim de #1 positie in Google via links: 5 tips om links te verkrijgen

 

De kracht van zoekmachines valt niet te onderschatten. Echter is het van cruciaal belang om hoog in Google te noteren.

Hoe lager u immers in Google staat, hoe kleiner de kans dat de gebruiker naar uw website doorklikt. Staat u op de tweede of zelfs op een derde of vierde pagina? Dan gaat de kracht van Google al helemaal verloren. Gelukkig kan u zelf een en ander doen om op de #1 positie in Google te eindigen. Naast SEO speelt ook linkbuilding een cruciale rol. In dit artikel leest u meer over linkbuilding en geven we u vijf tips om extra links te verkrijgen.

Wat is linkbuilding?

Zoekmachines beschikken over een ingewikkeld algoritme om zo te bepalen wie hoog in Google moet eindigen. Een parameter waar dit algoritme rekening mee houdt, is de autoriteit van de website. Deze parameter laat zich op verschillende manieren beïnvloeden. De leeftijd van de website speelt bijvoorbeeld een belangrijke rol, maar ook het aantal externe links.

Wanneer andere websites immers naar uw website verwijzen, moet uw website wel heel belangrijk zijn. Voorwaarde is wel dat het bij deze backlinks gaat om zogenoemde follow links. Het verschil tussen zogenoemde follow links en no-follow links is het feit of Google er al dan niet rekening mee houdt. Hiernaast kent Google meer waarde toe aan backlinks afkomstig van websites die ook zelf een hoge autoriteit hebben. Omdat ze zelf al lang bestaan, omdat er veel naar wordt gelinkt, omdat ze goede interne links hebben en omdat ze zelf goed scoren in Google. Een onderzoek van de derde website dringt zich met andere woorden op.

Linkbuilding is de techniek om een hogere autoriteit te verkrijgen. Door actie te ondernemen tracht men via linkbuilding een hogere autoriteit te verkrijgen. We kijken met andere woorden door de bril van de zoekmachine en gaan na wat voor de zoekmachine belangrijk is om er vervolgens op in te spelen. Het is dan ook geen alternatief voor uw SEO Specialist, maar het bestaat wel naast de klassieke vormen van zoekmachine-optimalisatie en maakt deel uit van uw online marketing in de brede zin.

Ook hier doet u maar beter beroep op een expert, want Google wordt steeds beter in het opsporen van kunstmatige backlinks en kent zelfs sancties toe aan websites die al te duidelijk externe links kopen.

Hoe verkrijgt u dan zo’n externe links naar uw website?
Er bestaan verschillende manieren om aan linkbuilding te doen. Zo kan u bijvoorbeeld gewoon goede teksten schrijven en hopen dat ernaar wordt verwezen, of kan u zelf actie ondernemen. Onderstaande vijf tips vertrekken van die laatste visie.

# 1. Het inschrijven van uw website bij directories

Er zijn verschillende linkdirectories waarbij u uzelf kan inschrijven. Dergelijke linkdirectories ontstonden in de begindagen van Google en hadden louter hoger noteren in Google tot doel. Met de Google Penguin-update hebben dergelijke directories aan belang ingeboet. Toch zijn er nog een aantal directories waarbij u zich zeker (gratis) kan aanmelden.

# 2. Links ruilen met andere websites

In de begindagen hadden veel websites een linkpagina waar ze linkjes deelden van andere websites. In ruil vroeg men uiteraard een linkje terug. Ook dergelijke linkpagina’s zijn veel minder belangrijk geworden, omdat Google hier heel eenvoudig inziet dat het kunstmatige links zijn. Toch kan u nog op andere manieren links ruilen met andere websites. Denk bijvoorbeeld aan het uitwisselen van advertorials. Vooral indien de tegenpartij via een derde website naar uw website linkt, is dit een interessante piste.

# 3. Gastbloggen en artikelen schrijven voor andere websites

Uiteraard kan u ook zelf de handen uit de mouwen steken. Er zijn op het internet verschillende blogs waar ze schreeuwen om content. Voor hen is content immers broodnodig omdat het via het Adsense-programma inkomsten genereert. Kan u als vakexpert een meerwaarde zijn voor de blog door bijvoorbeeld een review, een juridische bespreking of een column te schrijven? Mag u bovendien een link aanbrengen naar uw website? Dan is het een win-winsituatie voor alle partijen!

# 4. Sociale media als instrument binnen online marketing

Dat sociale media een belangrijke rol speelt binnen online marketing, hoeven we u vast niet meer te vertellen. Maar wist u ook dat sociale media ideaal is om hoog in Google te eindigen? Het is immers heel eenvoudig om via uw eigen pagina inkomende links te creëren. Hiernaast heeft Google ook zelf de rol van sociale media vergroot. Sociale linkbuilding wordt het fenomeen wel eens genoemd. Door berichten te delen via sociale media en anderen aan te moedigen om ze te verspreiden, doet u dus eveneens aan linkbuilding.

# 5. Het kopen van links

Voorgaande tips kunnen al dan niet beperkt bijdragen aan uw score in Google. Echter vergen ze een intensieve aanpak die we lang niet altijd van onze SEO Specialist kunnen vergen. Soms is het dan ook eenvoudiger om links te kopen. Het moet dan wel gaan om kwalitatieve links van websites met een hoge autoriteit. Bovendien gaat het niet om links vanaf zogenaamde linkpagina’s, maar om links die vanuit een goed geschreven artikel en met een geschikte anchor worden geplaatst. Er zijn verschillende blogs en nieuwswebsites op het internet waar u links kan kopen. Om het kaf van het koren te scheiden is het ook hier belangrijk om beroep te doen op een SEO specialist.

Meer dan linkbuilding alleen

Hoog scoren in Google doet u niet alleen via linkbuilding. Dat zal uw SEO specialist vast wel beamen. Zowel een off-page als een on-page optimalisatie dringen zich bijvoorbeeld op. Wilt u een website laten maken? Laat het dan steeds doen door een specialist die daar in de beginfase reeds rekening mee houdt. Hiernaast moet u uw website laten maken voor alle toestellen: dus niet alleen voor de desktop maar ook voor de tablet en de smartphone. Men verwacht dat de mobiele weergave immers steeds belangrijker zal worden voor uw score in google.

Tot slot moet het ook met uw SEO snor zitten. Het voldoende voorzien van interne links is bijvoorbeeld een must. En wat binnenkomende links betreft is er uiteraard het onderscheid tussen follow links en no-follow links. We hoeven vast niet te zeggen dat die eerste groep de voorkeur hoort te krijgen?

Wilt u graag meer weten over hoe wij van Studio Webdigi al tijdens de ontwikkeling rekening houden met uw vindbaarheid in Google? Hebt u een bestaande website en wilt u hoger scoren in Google? Neem dan contact op met ons kantoor te Amsterdam.

Want To Know What We Can Do For You?

Let’s discuss your project with a cup of coffee

Neem contact op

Kom in contact

Website maken? Stel gerust al u vragen aan onse experts... Wij helpen u graag uw business online te laten groeien.

Adres

Doddendaal 62
1082XW Amsterdam

Telefoon

Email

info@studio-webdigi.com

Een nieuwe website laten maken
Website laten maken
020 - 21 57 020