XML en HTML sitemaps voor WordPress websites

door mei 4, 2020Uncategorized0 Reacties

Een sitemap is een pagina met een overzicht waarin allemaal links op staan die verwijzen naar alle pagina’s die op je website te vinden zijn. De sitemap maakt het google bot zo een stuk eenvoudiger de website te lezen en te begrijpen. Met een sitemap ben je er van verzekerd dat Google je volledige website indexeert en niet enkel de meest bezochte of populaire pagina’s.

Er zijn twee soorten sitemaps: de XML en de HTML sitemap. De XML sitemap is Specifiek bedoelt voor de zoekmachines. De SEO plug-in van Yoast genereert al een XML sitemap mocht je het toch liever handmatig wilt doen dan kan dit via de plugin XML Sitemap by google. Zorg er wel voor dat je de sitemap generator van Yoast uitzet dit kun je doen bij het menu-item SEO onder het kopje XML sitemaps.

Een sitemap geef structuur aan je website

Voor HTML sitemap kun je gebruik gaan maken van een WordPress plug-in plug-in HTML sitemap. Deze plug-in is bijna geautomatiseerd. Het enige wat je te doen staat is een sitemap pagina aan te maken en daar de short code in te plaatsen. Zijn er pagina’s die je wilt uitsluiten? Dan geef je in de code aan exclude=”paginanummer”. De paginanummer kan je terugvinden in de URL van je eigen browser als je op de desbetreffende pagina klikt in het CMS.

020 - 21 57 020