Website Snelheid belangrijk

door mei 6, 2020Uncategorized0 Reacties

Al een aantal jaar sinds een van de laatste Google updates is de website snelheid een belangrijke factoor geworden. Als je namelijk langer als 5 seconden moet wachten om een pagina in te laten heb je al snel de neiging om deze website te verlaten en op zoek te gaan naar een website die sneller is. Google weet dit inmiddels ook en stelt als eis dat je website snel moet laden wil je een goede score behalen in de zoekresultaten.

 

Voordat je dus een WordPress website wil moet je kijken naar een paar factoren die er mede voor zullen zorgen dat je website optimaal presteert in de zoekresultaten. Een goede webhostingis nodig om je website goed te laten presteren. Om de snelheid van je website nog meer te verbeteren is aan te bevelen gebruik te maken van een cache plug-in. Er zijn verschillende bekende plug-ins waaronder de twee bekendste de W3 Total Cache plug-in en de Super Cache plug-in te gebruiken.

Beide plug-ins zijn prima, ik heb ze beide gebruikt voor klanten. Zelf heb ik uiteindelijk gekozen voor de W3 Total Cache plug-in ongekend veel mogelijkheden bied. Let wel op om te werken met deze plug-in die je wel wat kennis te hebben over cache.

Comprimeer bestanden met cache

Door gebruik te maken van een cache plug-in kun je veel winst behalen met de laat snelheid van je website. Wel dien je op een aantal punten te letten en je goed in te lezen hoe je de plug-in moet instellen voor optimaal gebruik. Omdat iedere server anders werkt zijn er geen standaarden die voor iedere server gelden. Wel zijn er een aantal richtlijnen waar je rekening mee moet gaan houden bij de installatie van cache.

Belangrijk is dat je rekening houd met de pagina cache, minify en browser cache. Ik ga hierin geen uitleg geven hierover er zijn genoeg goede handleidingen te vinden over het gebruik van cache plug-ins in WordPress.

020 - 21 57 020