Permalinks instellen

door mei 6, 2020Uncategorized0 Reacties

Heel belangrijk om te weten is hoe google je pagina ziet. Google kijkt onder andere naar de opbouwstructuur van je URL’s. Als een pagina een link heeft als http://www.domeinnaam.nl/?p=123 kan Google niet zien waar deze pagina over gaat. Maar als je de pagina URL meer structuur geeft zoals http://www.domeinnaam.nl/zoekmachine-optimalisatie/12-seo-tips-voor-wordpress dan ziet Google direct waar de pagina over gaat, namelijk 12 SEO tips voor WordPress.

Hoe stel ik de permalink in

Na de installatie van je WordPress staat de permalink ingesteld op standaard. Dit is niet de juiste manier om je pagina in google te verbeteren stel daarom de permalink in op  Aangepaste structuur. Er zal dan automatische de volgende in vullen /%category%/%postname%/ of /%postname%/ komen te staan.

Welke functie kiezen

De functie /%postname%/ houdt in dat je achter de URL (bijvoorbeeld http://www.domeinnaam.nl) direct de paginanaam te zien krijgt (bijvoorbeeld http://www.domeinnaam.nl/jou-gekozen-pagina/). Dit word ook wel een google vriendelijke URL genoemd omdat deze url google onder andere verteld waar de pagina over gaat. De functie /%category%/ is er voor als je je blog artikel publiceert en die in een categorie is geplaatst, deze categorie komt dan voor de paginanaam komt te staan. Als voorbeeld http://www.domeinnaam.nl/optimalisatie/seo-tips. Dit houdt in dat als een pagina (bijvoorbeeld een blog) een categorie heeft deze eerst wordt getoond voor de titel van de pagina. Wij hebben bijvoorbeeld ook eerst zoekmachine optimalisatie in onze link staan voordat de pagina titel SEO tips verschijnt. Dit maakt voor zowel de bezoeker als de zoekmachines duidelijk wat de categorie met het onderwerp van de pagina is

020 - 21 57 020