Deze voordelen heeft het gebruik van Arch Linux

door dec 16, 2021Uncategorized

Linux is een combinatie van verschillende besturingssystemen die allemaal gebruik maken van dezelfde kern, die ook wel kernel genoemd wordt. Het zorgt ervoor dat alles op je computer bestuurd wordt. Denk bijvoorbeeld aan besturingssystemen als Windows of macOS. Arch Linux maakt ook gebruik van zo’n besturingssysteem. Het grote voordeel hiervan is dat het gebruiksvriendelijk is en constant de nieuwste content voor jou beschikbaar maakt. Tegen scherpe tarieven kan je maandelijks zo’n besturingssysteemsoftware aanschaffen, die verschillen in prijzen. Hoe duurder de prijs, hoe meer ram geheugen en opslag je hebt.

CPU’s zijn belangrijk

 

Het goed presteren van een computer is grotendeels afhankelijk van een goed werkende processor. Met weinig ram geheugen kan je computer niet alle opdrachten tegelijk uitvoeren. Dit heeft als gevolg dat je computer kan crashen en je wellicht wel belangrijke documenten verliest. Daarom is het belangrijk dat je een goede processor aanschaft, die alle programma’s eenvoudig kan afspelen. Vooral voor gamers is een goede processor in combinatie met een videokaart essentieel om een optimale game ervaring te garanderen. Zorg er dus voor dat je over de juiste componenten bevat als je je computer samenstelt.

Open source

 

Linux heeft als kenmerk dat het voor iedereen toegankelijk is. Dat betekent ook dat iedereen kan meehelpen om de software te verbeteren. Veel software is gratis verkrijgbaar, maar laat vaak te wensen over als het gaat om de prestaties en content. Een betaalde Linux zorgt er vaak voor dat je makkelijker je apparaten kan besturen zonder problemen te ervaren. Doordat Linux voor iedereen toegankelijk is, kunnen online bedrijven ook zo’n Linux gebruiken om hun producten op te laten functioneren. Zo zorgen deze bedrijven ervoor dat de ontwikkeling van Linux software alleen maar meer verbetert, waardoor er steeds meer kwaliteit uit zo’n Linux software gehaald kan worden.

 

 

Spf record

 

Een spf staat voor Sender Policy Frame en houdt in dat er wordt gecontroleerd of een mailserver wel het recht heeft om mailtjes te sturen naar een domein. Als je mail geen spf record heeft, wordt deze mail automatisch naar de spam box verplaatst. Als je nog geen spf record hebt, kan je die instellen door eerst de naam in te voeren. Hierbij is het belangrijk om te weten dat je 1 spf record gebruikt per domein. Ook het invullen van waarden zijn belangrijk bij het toevoegen van een spf record. Deze waarden kan je onder andere invullen bij de iPv adressen, die het mogelijk maken om toestemming te krijgen om een mail te versturen.

Big storage

 

Het is ook mogelijk om bij Arch Linux te kiezen voor de optie big storage. Dit houdt in dat je een opslag aanschaft waar je al je bestanden op kwijt kunt. Als je computer bijvoorbeeld vol met bestanden zit, kan je upgraden met zo’n opslag. Zo’n opslag is erg handig, omdat die niet alleen jouw bestanden opslaat, maar ook een back-up maakt zodat je zeker weet dat je bestanden nooit verloren gaan. Deze opslag kan je koppelen aan je VPS, zodat je gemakkelijk de opslag van je server kan beheren.

020 - 21 57 020